Matematik

har brug for hjælp....

10. april 2018 af bradapete (Slettet) - Niveau: B-niveau

har vedhæftet billede, og det er de to sidste spørgsmål


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2018 af AMelev

Max
Du kan bestemme maksimum grafisk, da definitionsmængden er begrænset - bare du sørger for at have hele området inde i grafvinduet.
Analytisk er det lettest at benytte, at max for sin-funktionen er 1, dvs. at max for 15.8·sin(....) er 15.8 og dermed, at at max for 93.8+15.8·sin(....) er 109.6. Dette max antages, når ..... = π/2 (jf. enhedscirklen).
Dvs. du skal løse ligningen \frac{t-112}{166}\cdot 2\pi =\frac{\pi}{2} mht. t

Sidste sp.
Løs ligningerne f(t) = 90 og f(t) = 100 og benyt grafen til at se, hvor 90 ≤ f(t) ≤ 100.


Skriv et svar til: har brug for hjælp....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.