Fysik

Find energiforskellen for overgangene der skaber de fire ovenstående spektrallinjer.

12. april 2018 af Karoline444 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Heliumatomet

Jeg har virkelig brug til ovenstående emne.


Helium atomet er en del mere kompliceret end brint, men vi kan stadig sige
noget om dets spektrum. De mest dominerende overgange udsender lys med
bølgelængder på 501nm, 588nm, 668nm og 706nm.


-Find energiforskellen for overgangene der skaber de fire ovenstående spektrallinjer.
Brug energibevarelse til at begrunde din fremgangsmåde.


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. april 2018 af mathon

         \small E=\frac{h\cdot c}{\lambda }=\frac{1239.84\; eV\cdot nm}{\lambda }

         \small E_1=\frac{1239.84\; eV\cdot nm}{501\; nm}

         \small E_2=\frac{1239.84\; eV\cdot nm}{588\; nm}

         \small E_3=\frac{1239.84\; eV\cdot nm}{668\; nm}

         \small E_4=\frac{1239.84\; eV\cdot nm}{706\; nm}


Svar #2
14. april 2018 af Karoline444 (Slettet)

Hvordan kommer du frem til det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. april 2018 af mathon

Der gælder:
                         \small E_{foton}=h\cdot f=h\cdot \frac{c}{\lambda }=\frac{h\cdot c}{\lambda }


Svar #4
15. april 2018 af Karoline444 (Slettet)

Ahh, det giver mening. Mange tak!


Skriv et svar til: Find energiforskellen for overgangene der skaber de fire ovenstående spektrallinjer.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.