Matematik

Projekt nyt hus (vektorer i rummet)

12. april 2018 af Renegades (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave? 

Vedhæftet fil: Projekt nyt hus.jpg

Svar #1
12. april 2018 af Renegades (Slettet)

Lidt flere oplysninger til opgaven

Vedhæftet fil:Projekt nyt hus2.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2018 af peter lind

Hvad er A, F, G og H ?

Vi må have noget mere, hvad er taghældningen ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. april 2018 af guuoo2 (Slettet)


Svar #5
12. april 2018 af Renegades (Slettet)

Jeg har vedhæftet filen under den første post. Har vedhæftet den igen.

Vedhæftet fil:Projekt nyt hus2.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

Start med at finde planligningen ud fra A, F og G's koordinater.


Svar #7
12. april 2018 af Renegades (Slettet)

Det jeg har fundet ud af indtil videre er:

For at finde normalvektoren til AFGH planen, finder jeg vektorprodktet.:

AF x AG = (0,-44.8,64)

Herefter finder jeg planligning. Jeg ved at AF eller AG ligger i planen:

AF = (-16,0,0)

n.AF = 0

planligning er derfor: n.(x+16,y-0,z-0) = -44.8y+64z=0

Men jeg er ikke sikker på hvordan jeg finder centrum på vinduet?


Brugbart svar (2)

Svar #8
12. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

AF x AG  giver  (0, 44.8, -64),

Og AF = (-16, 0, 0) ligger ikke i planet (se tegningen: (-16,0,0) er på x-aksen, som ikke rammer planet).

A, F eller G kan du bruge da de ligger i planet.
 

Centrum er skæringen mellem planet, og linjen gennem (10, 4, 0) med planets normalvektor som retningsvektor. Dan først en parameterfremstilling for linjen.


Svar #9
12. april 2018 af Renegades (Slettet)

Men hvorfor giver så n.AF = 0? Er det ikke et bevis for at netop AF ligger i planen. Jeg kan godt sse hvad du mener. 


Brugbart svar (1)

Svar #10
12. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

n.AF giver 0 fordi AF er parallel med planet (hvormed planets normalvektor også er vinkeltret (også kaldet normal) på AF).

Men selvom AF er parallel med planet ligger den udenfor planet.


Svar #11
12. april 2018 af Renegades (Slettet)

Okay, jeg får nu skæringspunktet til (10,2.68,1.87) hvordan kan jeg forsikre mig at netop dette er skæringspunktet?


Brugbart svar (1)

Svar #12
12. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

A's z-værdi er 2.5. Tegningen viser at skæringen skal have højere z-værdi end 2.5


Svar #13
12. april 2018 af Renegades (Slettet)

Tak for hjælpen, den ser ud til at være rigtigt nu! 


Skriv et svar til: Projekt nyt hus (vektorer i rummet)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.