Matematik

funktion gennem 3 punkter, stykkevis lineært og eks. aftagende - Hjælp

16. april 2018 af K16 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Grafen for en funktion f går gennem punkterne A(1,1), B(5,8) og C(10,8). 

For 1 ≤ x ≤ 10 er f stykkevis lineært, og for x ≤ 10 er f eksponentielt aftagende med halveringskonstant 3.

Opgaven lyder på at bestemme en forskrift for f og tegne en skitse. :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2018 af mathon

For 1 ≤ x ≤ 10 er f stykkevis lineært, og for x ≤ 10 er f eksponentielt aftagende med halveringskonstant 3.

Funktionen kan ikke både være lineær og eksponentiel for de samme x.


Svar #2
16. april 2018 af K16 (Slettet)

Men jeg har vitterligt bare copy-pasted opgaven ind fra opgavesættet, så der må være en løsning, ingen ide? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2018 af ringstedLC

Det må være en fejl. Skriv tydeligt, at din forskrift for x > 10 er eksp. aft. og regn den ud.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. april 2018 af mathon


                       \small f(x)=\left\{\begin{matrix} \frac{7}{4}x-\frac{3}{4}\; \; \textup{for x }\in\left [ 1;5 \right ]\\8\; \; \textup{for x }\in\left [ 5;10 \right ] \\80.6349\cdot 0.793701^x\; \; \textup{for x } \in\; ]10;\infty] \end{matrix}\right.


Skriv et svar til: funktion gennem 3 punkter, stykkevis lineært og eks. aftagende - Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.