Matematik

hvordan løser man dette - det er uden hjælpe midler

23. april 2018 af CharlotteListOlsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 2

Funktionerne f og g er givet ved 

 f (x) = 2x-5

g (x) = -2x+11

a) Bestem koordinatsættet til skæringspunktet mellem graferne f og g 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2018 af mathon

Skæring kræver bl.a. samme y-værdi
hvoraf:
                                 2x - 5 = y =-2x + 11


Svar #2
23. april 2018 af CharlotteListOlsen (Slettet)

Ja, men tror ikke jeg er helt med, hvad skal man efter det for og løse den? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2018 af mathon

                                 2x - 5 = y = -2x + 11

                                 \small 4x=16

                                 \small x=4

\small \textup{Nu kender du den f\ae lles x-v\ae rdi}
\small \textup{og kan beregne den f\ae lles y-v\ae rdi.}


Svar #4
23. april 2018 af CharlotteListOlsen (Slettet)

Er det så og sætte x ind på den plads? dvs 

2*4 - 5 = y = -2*4 + 11


Svar #5
23. april 2018 af CharlotteListOlsen (Slettet)

det giver nemlig 3. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. april 2018 af mathon

enten
                 y = 2*4 - 5
eller
                 y = -2*4 + 11


Svar #7
23. april 2018 af CharlotteListOlsen (Slettet)

Men er det så skæringspunktet eller?


Brugbart svar (1)

Svar #8
23. april 2018 af mathon

Skæringspunktet/fællespunktet
er det punkt, hvor x- og y-koordinaten er fælles:

              \small S=(x_{f\ae lles},y_{f\ae lles})=(4,3)

...
efterfølgende tager du en kontrol med hjælpemidler.


Svar #9
23. april 2018 af CharlotteListOlsen (Slettet)

Tak :) 


Skriv et svar til: hvordan løser man dette - det er uden hjælpe midler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.