Matematik

Procent-procent vækst

24. april 2018 af Mathian - Niveau: A-niveau

Hej alle 

Har fundet frem til denne formel, som kan udregne f.eks. en frugts vægt, når en frugts omkreds vokser med 25% 

yv=(1+xv)^a-1

Hvad hvis frugtens omkreds falder, vil formlen se anderledes ud? 

måske? 

yv=(1-xv)^a+1

Tak for jeres tid


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2018 af swpply (Slettet)

Hvad er y, x, v og a i ovenstående ?


Svar #2
24. april 2018 af Mathian

opgaven 


Svar #3
24. april 2018 af Mathian

Det var et hypotetisk spørgsmål, og ikke opgaverettet. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. april 2018 af swpply (Slettet)

Ja, men jeg kan stadig ikke læse mig til hvad dit x, y, v og a representere.

Og hvordan har du angiveligt fundet frem til disse formler?

Det vil altsammen hjælpe til at kunne besvare dit spørgsmål.


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. april 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. april 2018 af mathon

b)
   \small \textup{Der g\ae lder:}
                      \small \frac{(1+r_y)\cdot B}{B}=\left (\frac{(1+r_x)\cdot x}{x} \right )^{1.48}

                       \small 1+r_y=(1+r_x) ^{1.48}
\small \textup{hvoraf:}
                       \small 1+r_y=1.25 ^{1.48}=1.39132

                       \small r_y=p_y\cdot 10^{-2}=0.39132

                       \small p_y=39.132

\small \textbf{Konklusion:}    
                       \small \small \textup{N\aa r bladl\ae ngden \o ges med 25}\%\textup{, \o ges bladarealet med 39.1}\%.


Skriv et svar til: Procent-procent vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.