Matematik

Hjælp til løsning af ligning

26. april 2018 af ande344g (Slettet) - Niveau: C-niveau

En der gider hjælpe mig med at løse denne ligning manuelt? Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal få isoleret y.
20kN=\sqrt8,715574^2+(F_B_2_y)^2

Jeg har også vedhæftet et billede af ligningen, hvis det er lidt nemmere at forstå.
Screenshot: https://gyazo.com/ecf1337cfe31181576302bebde9977d7

Det skal lige siges at kN er enheden kilonewton og ikke en variabel, mens (F_B_2_y)^2 er navnet på en variabel, som så er ophævet i 2.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

Er det F_B_2_y der skal isoleres, eller y?


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2018 af StoreNord

20² = 8,71554²+Fy²               isolèr Fy² , og tag kvadratroden på begge sider.


Svar #3
26. april 2018 af ande344g (Slettet)

#1

Er det F_B_2_y der skal isoleres, eller y?

Hov, det var lidt dumt skrevet af mig. Jeg erstattede bare F_B_2_y med y, da jeg tænkte det var lidt lettere at skrive. Men det gjorde det vidst bare mere forvirrende.


Svar #4
26. april 2018 af ande344g (Slettet)

#2

20² = 8,71554²+Fy²               isolèr Fy² , og tag kvadratroden på begge sider.

Jeg er ikke helt med, kan du uddybe lidt? Altså hvordan isoleres F_y?


Svar #5
26. april 2018 af ande344g (Slettet)

#2

20² = 8,71554²+Fy²               isolèr Fy² , og tag kvadratroden på begge sider.

Tror jeg er med nu. Du ophæver vel bare begge sider af lighedstegnet i 2., og så går den ene potens og kvadratroden ud på den ene side? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. april 2018 af StoreNord

20² = 8,71554² + Fy²
F_{y} = \sqrt{20^{2}-8,71554^{2}}=18


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

F_B_2_y = -18   løser også ligningen


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. april 2018 af StoreNord

Ja.


Svar #9
26. april 2018 af ande344g (Slettet)

#6

20² = 8,71554² + Fy²
F_{y} = \sqrt{20^{2}-8,71554^{2}}=18

Mange tak:)

Jeg tror at jeg fik isoleret den korrekt nu:
https://gyazo.com/d1432e9dceb988dde6ddc0d5668bf117


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. april 2018 af StoreNord

Ja. Men hvis jeg var dig, ville jeg udelade enheder i ligninger.


Svar #11
26. april 2018 af ande344g (Slettet)

#10

Ja. Men hvis jeg var dig, ville jeg udelade enheder i ligninger.

Tror også jeg fjerner dem, men jeg ved bare ikke helt om det er vigtigt at have med, når det jo netop er kraftvektorer jeg har med at gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #12
26. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

Det helt store problem er inkonsistens (at du har dem med på de 20, men ikke på 8.715574 og 18).


Svar #13
26. april 2018 af ande344g (Slettet)

#12

Det helt store problem er inkonsistens (at du har dem med på de 20, men ikke på 8.715574 og 18).

Ja, jeg har ikke lige fået rettet opgaven igennem endnu, sådan noget retter jeg tilsidst hahah. Men er det ikke okay at have dem med ellers?


Skriv et svar til: Hjælp til løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.