Fysik

Hjælp til opgave med erstatningsresistansen og batteriets indre resistans

27. april 2018 af PeRsEuSs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen som kan hjælpe/vejlede med de her 2 opgaver :) 

En bil har to forlygter og to baglygter. De fire lygter er parallelforbundet og er
forbundet til et bilbatteri som vist på figuren. Når lygterne er tændt, er
polspændingen over lygterne 12,0 V. Ved denne spænding omsætter hver af
forlygterne energi med effekten 60,0 W, og baglygterne omsætter energi med
effekten 6,0 W.

c) Beregn erstatningsresistansen for de fire lygter.
d) Beregn batteriets indre resistans, idet batteriet har den
elektromotoriske kraft (hvilespænding) 12,2 V.


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. april 2018 af mathon

\small \small \textup{Brug for hver for- og bagp\ae re:}
                                           \small R=\frac{U^2}{P}


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. april 2018 af mathon

               \small R_{for}=\frac{(12^2\;V\cdot \Omega \cdot A)}{60\; V\cdot A}

               \small R_{bag}=\frac{(12^2\;V\cdot \Omega \cdot A)}{6\; V\cdot A}


Svar #3
28. april 2018 af PeRsEuSs (Slettet)

ahh, på den måde, jamen jeg siger tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Hjælp til opgave med erstatningsresistansen og batteriets indre resistans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.