Matematik

eksponentiel funktion

30. april 2018 af Johan1337 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Forklar hvordan man bestemmer forskriften ud fra to punkter på grafen? 

Kan ikke finde ud af det her spørgsmål. Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2018 af mathon

Ligningen for en eksponenetiel funktion
er:
                    \small y=b\cdot a^x


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2018 af mathon

For to punkters koordinater der opfylder ligningen
haves:
                       \small \small y_2=b\cdot a^{x_2}
                       \small y_1=b\cdot a^{x_1}    
\small \textup{Divider \o verste ligning med nederste og se, hvad du f\aa r ud af det.}       


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2018 af PeterValberg

Video nr. 3 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. april 2018 af mathon

                       \small \small \frac{y_2}{y_1}=\frac{a^{x_2}}{a^{x_1}} =a^{x_2-x_1}

                       \small \small\left ( \frac{y_2}{y_1}\right )^{\frac{1}{x_2-x_1}} =a

og
                        \small b=\frac{y}{a^x}

                        \small b=\frac{y_1}{a^{x_1}}
                    


Skriv et svar til: eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.