Matematik

fra diameter til meter

01. maj 2018 af 119 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Jeg har ugemat i matmatik med en ny lære, og jeg har virkelig prøvet men kan overhovdet ikke finde et svar. Så jeg håbede nogen ville kunne hjælpe mig!!

Her kommer opgaven:

Svend Bendt skal have middag med 10 personer.

Han har et rundt spisebord med udtræk dvs. at man kan trække det ud og lægge plader i og på den måde gøre det større. Bordet er 1 meter i diameter og pladerne måler 100 cm x 50 cm. Hver person skal have 60 cm bredde ved bordet.

Hvor mange plader skal han lægge i bordet????


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2018 af SuneChr

Vi skal have et bord med en omkreds på mindst 10·60 cm
Bordets omkreds uden plader + n plader á 2·50 cm skal så være mindst 600 cm.
Find nu det mindste n som opfylder betingelsen.
Altså:
\pi \cdot 100+n\cdot 100\geq 600   (n er antallet af plader)


Skriv et svar til: fra diameter til meter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.