Fysik

Forklaring og udregning, mekanisk energi

04. maj 2018 af minfarlugter (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle der kan beregne denne opgave for mig og give mig resultater og forklare hvordan man gør?

sidder til en test og kan ikke forstå det håber i vil hjælpe.

Vedhæftet fil: opg 2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2018 af PeterValberg

a)\quad E_{pot}=m\cdot g\cdot h

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
04. maj 2018 af minfarlugter (Slettet)

Hvad står de forskellige ting for?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2018 af PeterValberg

b) Går vi ud fra energibevarelse og ingen luftmodstand
vil stenens kinetiske energi, lige før den rammer jorden,
være lig med den potentielle energi, der blev beregnet i a)

E_{kin}=\tfrac12\cdot m\cdot v^2

isolér hastigheden v [m/s]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. maj 2018 af PeterValberg

Vedr. #2

m er stenens masse i kg.
g er tyngdeaccelerationen (9,82 m/s2)
h er højden i meter
Epot er den potentielle energi (beliggenhedsenergien) i joule

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. maj 2018 af mathon

          \small E_{mek}=E_{kin}+E_{pot}                                          \small \textup{Den mekaniske energi er konstant.}

          \small E_{mek}=\tfrac{1}{2}\cdot m\cdot v^2+m\cdot g\cdot h=m\cdot g\cdot H        \small \textup{H er den maksimale h\o jde over den potentielle energis nulniveau.}

                         \small \tfrac{1}{2}\cdot v^2+ g\cdot h= g\cdot H                          \small \textup{v er farten i h\o jden h over underlaget.}

                         \small \tfrac{1}{2}\cdot v^2= g\cdot( H-h)

                         \small v= \sqrt{2\cdot g\cdot( H-h)}


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. maj 2018 af mathon

\small \small \small \textup{Den mekaniske energi er konstant, men er variabelt fordelt mellem }E_{kin}\textup{ og }E_{pot}\textup{ varierende med h\o jden h.}


Skriv et svar til: Forklaring og udregning, mekanisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.