Matematik

Hurtig spørgsmål ang Sandsynligheds formel

06. maj 2018 af sunrisepulp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa hurtig spørgsmål:

Eksempel:

 

Hver fjerde dansker lider af allergi.

Bestem sandsynligheden for, at der blandt 80 tilfældigt valgte danskere er.

c) Mindst 17 og højst 23 med allergi

80 - 17 = 63

(80!) / (17!*63!) = 101489773667796800

Disse mega tal kan vi bruge til at beregne sandsynligheden af hver enkle og så sætte dem sammen for at få 17-23.

Ved at se på vores formel kan vi så komme frem til denne beregning for at få procent:

101489773667796800 * 0.25^17 * 0.75^(80-17) = 0.0794807625406173719469858

P(r) = K(n,r) * p^r * (1 - p)^(n-r)

Mit spørgsmål: Har glemt hvordan jeg regnede r ud her :p, nogle der kan regne dette ud?

Er det bare:

r = regnes ud ved at tage p og minus det med 100: 0.25 - 1 = 0.75


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

i c) er  r∈{17,18,19,20,21,22,23}

og p = 1/4 = 0.25


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2018 af Stats

#0

r er en diskret variabel og kan antage værdierne {0,1,2,...,80}.

I opgave c) bliver du bedt om, at regne P(17 ≤ X < 24). Dvs.

\mathbb{P}(17\leq X < 24)=\sum_{r=17}^{23}\binom{80}{r}\cdot 0.4^r\cdot(1-0.4)^{80-r}

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

0.4 er ikke svarer ikke til "hver fjerde"


Svar #4
06. maj 2018 af sunrisepulp (Slettet)

Forstår stadig ikke helt hvordan jeg skal regne r ud?

Mit regnestyk er helt rigtig: 101489773667796800 * 0.25^17 * 0.75^(80-17) = 0.0794807625406173719469858

Ved bare ikke helt hvordan jeg er kommet frem til R.

Hvis r så er: r∈{17,18,19,20,21,22,23}

Hvordan regner jeg så dette ud? Er lidt forvirret :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. maj 2018 af Stats

#3. Korrekt. En lille fejl.
#4. Anvend formlen i #2 hvor du udskifter 0.4 med 0.25...
- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Hurtig spørgsmål ang Sandsynligheds formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.