Matematik

Reducering af udtryk med bogstaver, potens og paranteser

08. maj 2018 af MortenKT (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Har brug for hjælp til at reducere udtrykket (a-4)2+2(2a-8)-a2

Jeg har reduceret til følgende:

a2+42-2a-8+4a-16-a2

16-2a-8+4a-16

-2a-8+4a

2a-8

Er det rigtigt?

På forhånd tak. 


Svar #1
08. maj 2018 af MortenKT (Slettet)

Er især i tvivl om det dobbelte produkt? Bliver det -16a eller er det som ovenstående?


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2018 af PeterValberg

(a-4)^2+2(2a-8)-a^2=
a^2+16{\color{Red} -8a}+4a-16-a^2=.....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2018 af jens5776 (Slettet)

Det dobbelte produkt i (a-4)^2 er 2\cdot a\cdot(-4)=-8a. Der gælder altså

(a-4)^2=a^2-8a+16


Skriv et svar til: Reducering af udtryk med bogstaver, potens og paranteser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.