Fysik

en som vil hjælpe med Fysik?

08. maj 2018 af slettet007 (Slettet) - Niveau: C-niveau

5: Atomfysik
Find frekvensen af den foton hydrogen emitterer, hvis elektronen henfalder fra 4. til 3. tilstand.? 

6: Henfald
Find det resterende partikel antal efter 1 minut, hvis 10.000 partikler har en halveringstid pa° 47??.? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2018 af peter lind

5: se https://da.wikipedia.org/wiki/Brint  E=h*f hvor h er Plancks konstant og f frekvensen

6: N0)t/T hvor t er tiden og T er halveringstiden


Svar #2
08. maj 2018 af slettet007 (Slettet)

hvordan vil det se ud med resultater??


Svar #3
08. maj 2018 af slettet007 (Slettet)

?????????


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2018 af mathon

5:
          \small f=c\cdot \frac{1}{\lambda }=c\cdot R_{yd}\cdot \left ( \frac{1}{{n_2}^2}-\frac{1}{{n_1}^2} \right )\; \; \; \; n_1>n_2

          \small f=\left (2.99792\cdot 10^8\;\tfrac{m}{s} \right )\cdot \left ( 1.09737\cdot 10^7\; m^{-1} \right )\cdot \left ( \frac{1}{{n_2}^2}-\frac{1}{{n_1}^2} \right )\; \; \; \; n_1>n_2


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2018 af mathon

6.
          \small N(1 \; min)=10^4\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{1\; min}{T_{\frac{1}{2}}}}               \small \small \textup{Du har ikke opgivet enheden p\aa \ halveringstiden!}


Svar #6
09. maj 2018 af slettet007 (Slettet)

kan du ikke regne det ud? så jeg kan tjekke om, at vi har fået samme resultat??


Svar #7
09. maj 2018 af slettet007 (Slettet)

???


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. maj 2018 af mathon

Du har endnu ikke meddelt enheden for halveringstiden.


Svar #9
09. maj 2018 af slettet007 (Slettet)

Find det resterende partikel antal efter 1 minut, hvis 10.000 partikler har en halveringstid pa° 47??. ?


Svar #10
09. maj 2018 af slettet007 (Slettet)

Find det resterende partikel antal efter 1 minut, hvis 10.000 partikler har en halveringstid pa 47s?


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. maj 2018 af mathon

6.
          \small N(1 \; min)=10^4\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{60\; s}{47\; s}}=4128   


Svar #12
10. maj 2018 af slettet007 (Slettet)

enheden for resultatet er det ikk s?


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. maj 2018 af mathon

6.
        er en talværdi (dimensionsløs).
        et antal er ubenævnt.


Brugbart svar (0)

Svar #14
10. maj 2018 af mathon

5:
          \small f=c\cdot \frac{1}{\lambda }=c\cdot R_{yd}\cdot \left ( \frac{1}{{n_2}^2}-\frac{1}{{n_1}^2} \right )\; \; \; \; n_1>n_2

          \small f=\left (2.99792\cdot 10^8\;\tfrac{m}{s} \right )\cdot \left ( 1.09737\cdot 10^7\; m^{-1} \right )\cdot \left ( \frac{1}{{n_2}^2}-\frac{1}{{n_1}^2} \right )\; \; \; \; n_1>n_2

          \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \small f=\left (2.99792\cdot 10^8\;\tfrac{m}{s} \right )\cdot \left ( 1.09737\cdot 10^7\; m^{-1} \right )\cdot \left ( \frac{1}{3^2}-\frac{1}{4^2} \right )=1.6\cdot 10^{14}\; s^{-1}=1.6\cdot 10^{14}\; Hz


Svar #15
10. maj 2018 af slettet007 (Slettet)

hvilken formel gør du af brug i opgave 6??


Svar #16
10. maj 2018 af slettet007 (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #17
10. maj 2018 af mathon

#15
            N=N_0\cdot e^{-kt}=N_0\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}}


Brugbart svar (0)

Svar #18
13. maj 2018 af mathon

detaljer:
                     \small -k=\tfrac{\ln\left ( \tfrac{1}{2} \right )}{T_{\frac{1}{2}}}

                     \small e^{-k}=e^{\tfrac{\ln\left ( \tfrac{1}{2} \right )}{T_{\frac{1}{2}}}}=\left (e^{\ln\left (\frac{1}{2} \right )} \right )^{\frac{1}{T_{\frac{1}{2}}}}=\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{1}{T_{\frac{1}{2}}}}

                     \small \small e^{-k\cdot t}=\left (\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{1}{T_{\frac{1}{2}}}} \right )^t=\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{{\color{Red} t}}{T_{\frac{1}{2}}}}


Skriv et svar til: en som vil hjælpe med Fysik?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.