Matematik

Hvad gør jeg galt i denne f'(-2)

15. maj 2018 af rebs95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.  Jeg har to opgaver jeg har svært ved:

En funktion er givet ved: f(x)=-1/3x^2+1

Facir er -1,333 men dette er hvad jeg får det til efter at have differentiseret og indsat f(x)=-2:

(-1/3)-2^2*2=-8,33333

Den  anden opgave:

En funktion er givet ved: 1/3x^3+x+1

Bestem f'(-1).

Dette er hvad jeg får det til, efter at have differentiseret og indsat f(x)=-1:

3*1/3*-1+1=0

...Men svaret skal være 2.

Håber nogen kan hjælpe.


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. maj 2018 af PeterValberg

Hvis funktionsforskriften er:

f(x)=-\tfrac13 x^2+1

så er den afledede funktion:

f'(x)=-\tfrac23 x

derved får du:

f'(-2)=-\tfrac23 \cdot(-2)=\tfrac43=1,3333....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj 2018 af mathon

Den  anden opgave:

En funktion er givet ved: f(x)=1/3x^3+x+1

Bestem f'(-1).

                        \small f{\, }'(x)=x^2+1

                        \small \small f{\, }'(-1)=(-1)^2+1=1+1=2


Svar #3
15. maj 2018 af rebs95 (Slettet)

Tak! Det giver mening for mig nu.


Skriv et svar til: Hvad gør jeg galt i denne f'(-2)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.