Matematik

Er jeg på rette spor?

20. maj 2018 af Egofaciens (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har indtil videre skrevet følgende ned

A=(x-8)*(y-6)

men problemet er jo, at der kun er én side der er y-6 ... mens den anden bare er y. Hvordan griber man det lige an?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2018 af StoreNord

Nej.
A = x·y - 6·8
 


Svar #2
20. maj 2018 af Egofaciens (Slettet)

TAK for svar! men hvordan? Vil du forklare tanken bag.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2018 af StoreNord

Men start hellere med Omkredsen!


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. maj 2018 af peter lind

Arealet er x*y - arealet af de to trekanter

y kan du udtrykke ved x idet omkredsen af figuren er 180


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. maj 2018 af StoreNord

Nemlig.


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. maj 2018 af SuneChr

Trekanten i et af rektanglets to øverste hjørner har siderne 6 , 8 og \sqrt{6^{2}+8^{2}}=10
Efter et hjørne af rektanglet er skåret væk,
er bidraget hér til den samlede omkreds reduceret fra (6 + 8) til 10. 


Skriv et svar til: Er jeg på rette spor?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.