Matematik

Reducér udtrykket

21. maj 2018 af rebs95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Goddag.

Jeg skal reducere: (a+b)^2-2a(a+b)

Jeg vil først bruge kvadratsætningen så det bliver: 

a^2+b^2+2ab-2a(a+b)

Men så gr jeg i stå.

Nogen der kan hjælpe mig, og hvordan det evt. generelt forholder sig?

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. maj 2018 af Mathias7878

\small (a+b)^2-2a\cdot (a+b) = \underbrace{a^2+b^2+2ab}_{(a+b)^2} \ \underbrace{-2a^2-2ab}_{-2a\cdot (a+b)} = \ ?

- - -

 

 


Svar #2
21. maj 2018 af rebs95 (Slettet)

Skal jeg så forkorte nu? Fordi det der gange ind i paranteserende værk, blev det jo bare længere af.


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

+2ab går ud med -2ab

sæt a2 uden for parentes


Svar #4
21. maj 2018 af rebs95 (Slettet)

Jeg har gjort dette.

Men det er måske forkert eller?

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #5
21. maj 2018 af Festino

Ja, det er adskillige fejl. For det første er -2a\cdot b=-2ab (og ikke -2ab^2). For det andet er a^2-2a^2=-a^2. Det korrekte svar er derfor

(a+b)^2-2a(a+b)=a^2+b^2+2ab-2a^2-2ab=-a^2+b^2.


Svar #6
21. maj 2018 af rebs95 (Slettet)

Naturligvis. Tak.


Skriv et svar til: Reducér udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.