Matematik

virkelig brug for hjælp, Tror det er potens

27. maj 2018 af KennethLarsens (Slettet) - Niveau: C-niveau


Opgaven lyder "Fra en hane drypper vand ned i en skål. Tabellen nedenfor viser sammenhørende værdier af tiden (målt i min) og vanddybden (målt i cm). 

t(min): 5|10|15|20|25|30|35|40|45|

d(cm): 0,6|0,9|1,2|1,4|1,6|1,7|1,9|2,1|2,2| 

I en model er sammenhængen mellem t og d af typen d=b*t^a 

a) benyt tabellen data til at bestemme a og b

Hvordan regner jeg dette ud?

Skålens indre er 3 cm høj.

b) Benyt modellen til at bestemme det tidspunkt, hvor vandet løber ud over kanten. 
 

Jeg er helt lost


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2018 af AMelev

Omdøb evt d til f(t), så f(t) = b·ta, altså potensvækst.

a) Lav potensregression på dit datasæt.

b) Løs ligningen f(t) = 3


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2018 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.jpg

Skriv et svar til: virkelig brug for hjælp, Tror det er potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.