Matematik

undersøgelse og problemløsning (sum)

28. maj 2018 af Ua123 - Niveau: B-niveau

Hej er der nogle der kan hjælpe mig med spørgsmål c og d :)?  


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2018 af StoreNord

a)   To 3-taller og to 5-taller.
b)
c)   Vi andre kan ikke komme med argumenter på din konklusion uden at kende dit svar på  b).


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2018 af SuneChr

d)   Begynd med at bruge af 7'tallerne som de højeste. Dernæst af 5'tallerne, ...
      For summen 59 har vi derfor
      59 = 8·7 + 1·3   hvoraf vi ser, at  59 = (01 , 13 , 05 , 87)  hvor det anvendte tal er indekseret.
      Man kan nu "veksle" en 7'er til to 3'ere og en 1'er således at
      59 = (01 , 13 , 05 , 87) =  (11 , 33 , 05 , 77) = ...    man gør prøve ved at gange antallet med deres indeks
                                                                                                                                         og lægge sammen.
      Talsættene ser alle ud som  (a1 , b3 , c5 , d7)   hvor  a + 3b + 5c + 7d = tallet
Måske der er en som kan lave en algoritme til et program?  
        


Skriv et svar til: undersøgelse og problemløsning (sum)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.