Fysik

Hjælp til opgave omkring kræfter

30. maj 2018 af PeRsEuSs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har svært ved de her to opgaver, er der nogen som kan hjælpe? :)

(Beklager den dårlige tegning :) )

A har jeg svaret på. Da fjederen påvirker genstanden som en positiv kraft, er formlem følgende F_{fjeder}=k*\Delta x =1800Nm*0,2485m=447,35N=0,447kN

Men B og C kan jeg ikke komme videre med. Forstår ikke hvordan jeg skal gripe det an.


Svar #1
30. maj 2018 af PeRsEuSs (Slettet)

Tror jeg har løst den, kan i tjekke om det er rigtigt :) ?

B)

F_{fjeder,y}=sin(45^{\circ})*447,35N=316,324N

F_{y}:F_{tyn}-F_{fjeder,y}=0 \Rightarrow m*g-F_{fjeder,y}=0\Rightarrow 5,0kg*9,82m/s^{2}-316,324N=-267,22N=-0,27kN

F_{snor}=-0,27kN


Svar #2
30. maj 2018 af PeRsEuSs (Slettet)

C)

F_{x}: F_{N}-F_{fjeder,x}=0 \Leftrightarrow F_{N}=F_{fjeder,x}

cos(v)=\frac{F_{fjeder,x}}{F_{fjeder}} \Leftrightarrow F_{fjeder,x}=cos(v)*F_{fjeder}=cos(45^{\circ})*447,35N=316,32N

F_{foering, x}=316,32N=0,32kN


Skriv et svar til: Hjælp til opgave omkring kræfter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.