Matematik

sammen hængen mellem cm³ og dm³

02. juni 2018 af Raxba - Niveau: 8. klasse
HJÆLP


Hvad er sammenhængen mellem cm³ dm³ milli-liter og liter?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2018 af janhaa

1\,cm^3=1\,mL\\ \\ 1\,dm^3=1\,L\\ \\ 1000\,mL=1\,L


Svar #2
02. juni 2018 af Raxba

Kan du uddybe det med egne ord?

Tak på forhånd :-)

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juni 2018 af ringstedLC

Tip: Lær én af de to første i #1 udenad.

centi (centimeter): hundrededele af en meter.

deci (decimeter): tiendedele af en meter.

milli (milliliter): tusindedele af en liter.

Hvis du fx lærer udenad, at: 1 cm3 = 1 ml, og du skal beregne, hvor mange kubikdecimeter (dm3) en liter er, så bruger du:

\begin{align*}1\;cm^3&=1\;ml\;,\;10\;cm=1\;dm\\ 10\;cm\cdot 10\;cm\cdot 10\;cm&= 1\;dm\cdot 1\;dm\cdot 1\;dm\Downarrow\\ 1000\;cm^3=1000\cdot 1\;ml&= 1\;dm^3\Downarrow\\ 1\;l&=1\;dm^3 \end{align}

og hvis du lærer udenad at: 1 dm3 = 1 l, og du skal beregne hvor mange kubikcentimeter (cm3) en liter er, så bruger du:

\begin{align*}1\;dm^3&=1\;l\;,\;1\;dm=10\;cm\\ 1\;dm\cdot 1\;dm\cdot 1\;dm&=10\;cm\cdot 10\;cm\cdot 10\;cm\Downarrow\\ 1\;dm^3=1\;l&=1000\;cm^3 \end{align}


Skriv et svar til: sammen hængen mellem cm³ og dm³

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.