Fysik

Forsøg: Kogepladen

05. juni 2018 af 10986 - Niveau: B-niveau

Jeg har vedhæftet mig spørgsmål som foto.

Håber der er nogle der kan hjælpe - da jeg er blevet pænt forvirret...

Vedhæftet fil: kogepladen.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
05. juni 2018 af mathon

Ved parallelkobling mellem to ohmske modstande \small R_1\textup{ og }R_2
har man:

                               \small \frac{1}{R_{er\! stat}}=\frac{1}{R_1}+\frac{1}{R_2}

                               \small R_{er\! stat}=\frac{R_1\cdot R_2}{R_1+ R_2}

                               \small \small R_{er\! stat}=\left (\frac{R_2}{R_1+ R_2} \right ) \cdot R_1<R_1

                               \small R_{er\! stat}=\left (\frac{R_1}{R_1+ R_2} \right ) \cdot R_2<R_2

og således, at erstatningsresistansen er mindre end både \small R_1\textup{ og }R_2


Svar #2
05. juni 2018 af 10986

Okay, men hvad så med serie, når R_erstat er størrer? Hvordan udleder man det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2018 af mathon

Det er, som du selv skriver i #0.


Svar #4
05. juni 2018 af 10986

Den udledte der står i #0 er en min lære skrev på tavlen udenvidre... 

Jeg kan nemlig ikke selv se hvordan R_erstat skulle kunne blive størrer end r_1 og r_2 i en seriekobling?

Da formlen jo ser ud på følgende måde:

R_erstat=r_1+r_2

Så de jo bare lig med hinanden?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. juni 2018 af Eksperimentalfysikeren

Det, der menes er nok, at R_erstat skal være større end r_1 alene og større end r_2 alene. Det gælder for seriekoblingen.

For parallelkoblingen er R_parallel mindre end r_1 alene og mindre end r_2 alene.


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. juni 2018 af mathon

Enhver sum er større end hver enkelt af dens addender, hvis disse er positive.


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. juni 2018 af Eksperimentalfysikeren

#6 gælder kun for positive tal!


Svar #8
05. juni 2018 af 10986

Okay super, tak!

Svar #9
06. juni 2018 af 10986

Hej igen:-) 

Jeg er nu ved at kigge på endnu en gammel rapport, som omhandler Gay-lussacs 2.lov. 

Vi skal på et tidspunkt regne stofmængden ud i sprøjten som indeholder gas i, hvor vi benytter formlen:

n=(roh*V)/M

Men hvordan filen er vi kommet frem til den?

Håber i kan hjælpe igen idag :-)


Svar #10
06. juni 2018 af 10986

Har fundet ud af det (y)


Skriv et svar til: Forsøg: Kogepladen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.