Fysik

Forsøg el

08. juni 2018 af 10986 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg er ved at læse op til eksamen og er derfor ved at læses mine gamle rapporter igennem:

Jeg har skrevet 2 formler ned fra tavlen som er:

P=U*I og I=U/R

Men jeg kan ikke helt se havd jeg skal bruge P=U*I til?

Jeg er med på at jeg skal bruge I=U/R til at finde ud af om Rerstat bliver stor eller lille, for så at kunne finde ud af om det er tale om serie eller parallelkobling.

Håber der er nogle som kan forstå det, det vil være en kæmpe hjælp :-)

Vedhæftet fil: el kogeplade.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. juni 2018 af PeterValberg

Sådan som opgaven er "skruet sammen", så har du ret i,
at du ikke får brug for effektloven (P = U · I)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
08. juni 2018 af 10986

Men hvad er det som gør at I er mindst i trin 1 og størst i trin 3?

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2018 af PeterValberg

Det er (sikkert) fordi, at den samlede modstand i kogepladen er størst
ved laveste trin, .... faktisk består en massekogeplade af tre-fire varmelegemer,
der kobles i forskellige forbindelser, når man drejer på omskifteren.
ved laveste trin er alle varmelegemerne koblet i serie, - derved bliver modstanden
størst mulig (og strømmen mindst mulig som en følge deraf)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. juni 2018 af mathon

hvoraf
                    \small P=\frac{U^2}{R_{er\! stat}}

                    \small P_{mindst}=U^2\cdot \frac{1}{R_1+R_2+R_3+R_4}

                    \small P_{mindst}=U^2\cdot \frac{R_2R_3R_4+R_1R_3R_4+R_1R_2R_4+R_1R_2R_3}{R_1\cdot R_2\cdot R_3\cdot R_4}


Svar #5
08. juni 2018 af 10986

Hej marthon, hvordan er du kommer frem til formlen P=U^2/Rerstat?


Svar #6
08. juni 2018 af 10986

Den står i hvert fald ikke i min bog :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. juni 2018 af PeterValberg

U=R\cdot I\quad\Leftrightarrow\quad {\color{Blue} I}=\frac{U}{R}

P=U\cdot{\color{Blue} I}=U\cdot{\color{Blue} \frac{U}{R}}=\frac{U^2}{R}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
08. juni 2018 af 10986

Hvis jeg så skal beregne hvilket trin der har den bedste effekten, skal jeg så benytte strømforsygningens spændingsforeskel som ses i #3 eller, den aktuelle spændingsforeskel, over fx trin1?


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. juni 2018 af mathon

                   \small \small P_{st\o r\! st}=U^2\cdot \frac{R_2R_3R_4+R_1R_3R_4+R_1R_2R_4+R_1R_2R_3}{R_1\cdot R_2\cdot R_3\cdot R_4}


Svar #10
08. juni 2018 af 10986

Foto, beskriver spørgsmål:

Vedhæftet fil:el kogeplade 1.JPG

Svar #11
08. juni 2018 af 10986

Der står også i opgaven at strømforsyningen indstilles på 2, men er det så strømstryken(I) som sendes ind i kogepladen? :-)


Svar #12
08. juni 2018 af 10986

Og er det rigtigt forstået at jo større effekt, jo mere varme?

Håber i vil hjælpe mig, med at besvare mine spørgsmål, da jeg virklig gerne vil forstå det! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. juni 2018 af PeterValberg

Ja, jo mere effekt, jo mere varme
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #14
08. juni 2018 af 10986

Tak kan du også svare mig på sprøgsmål #10 og #11? ????

Brugbart svar (0)

Svar #15
08. juni 2018 af mathon

Indstilling 2 er sjældent identisk med strømstyrken 2 Ampére.


Svar #16
08. juni 2018 af 10986

Så dvs at nr på strømforsyningen er strømstyrken i ampere som bliver sendt ind i kogepladen? Nårh jeg plotter de 3 grafer får jeg følgende som kan ses på billedet. Som kommer af U=R*I , som kommer af linærfunktion, dvs y=U a=R men hvad er b så lig med i de 3 forskrifter jeg får udregnet?

Skriv et svar til: Forsøg el

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.