Matematik

Resultatet - HASTER

12. juni 2018 af Statistic (Slettet) - Niveau: A-niveau

Et studie angiver at brug af syrehæmmere øger risikoen for infektion med en odds ratio (OR) på 2. Forekomsten af infektioner i baggrundsbefolkningen er ca. 7 per 10.000 personår. 12% af alle med en infektion bruger syrehæmmere. Hvad er den ætiologiske fraktio på befolkningsniveau ÆFPOP for brugen af syrehæmmere og risko for infektion?

Formler:

ÆF = (OR-1)/OR = (2-1)/2 = 0,5

ÆFpop = ÆF * prævalens(cases) = 0,5 * ???

Jeg kan ikke komme videre herfra?

Svaret skal give 8% og jeg kommer frem til 6% (jeg bruger 12% som prævalens(cases), men de 7 per 10.000 skal inddrages på en eller anden måde...)


Skriv et svar til: Resultatet - HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.