Matematik

Eksamens spørgsmål

19. juni 2018 af Johan873 (Slettet) - Niveau: B-niveau

HJÆÆLP :/

Gør rede for den ekponentielle vækstmodel:

y = b * a^x

Kom ind på betydningen af a og b og brugen af semilogaritmisk papir.

Beskriv eller udled halverings- og fordoblingskonstanten.

______________________________________________________

Er der en der kan skrive svaret ud i pap for mig?

Er ikke lige den bedste til MAT :-I


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2018 af Mathian

Forklar hvad a og b betyder. a betyder fremskrivningsfaktor og b begyndelsesværdien. Du skal forklare/bevise hvad der karakteriserer væksten for en eksponentiel funktion.  Bevis formlerne for halverings og fordoblingskonstanten: T2=Log(2)/Log(a) og  T1/2=Log(1/2)/Log(a)

Du kan finde beviserne på youtube. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. juni 2018 af PeterValberg

FriViden.dk har nogle gode videoer om eksponentiel vækst < LINK >
Jeg tænker, at du skal se video nr. 1, 3, 4, 5, 6, 10, 11

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Eksamens spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.