Fysik

Fysik - Mekanik spørgsmål omhandlende energi

20. juni 2018 af William43 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Ville lige høre om der er nogen der forstår følgende vedhæftede fil.

Forstår bare ikke hvorfor E_mekefter er m*g*h når det jo plejer at være summen af E_pot, og omvendt E_mekfør bliver 1/2*m*V_0^2 da det jo er betegnelsen for E_kin

Vedhæftet fil: fgjfg.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2018 af peter lind

Det er formodentlig det lodrette kast. Ved kastet start er den potentielle energi 0 så der er kun kinetisk energi. Når legemet når den største højde er den kinetiske energi 0, så der er kun potentiel energi


Svar #2
20. juni 2018 af William43 (Slettet)

Ja, forsøget var i det lodrette kast


Svar #3
20. juni 2018 af William43 (Slettet)

Jeg kan stadig ikke helt se, hvad det har med E_mek efter = E_mek før at gøre


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. juni 2018 af peter lind

Emekefter = Emekfør da energien er bevaret

Emekefter = Epot + Ekin = m*g*h + 0 = m*g*h

E0 = Epot + Ekin = 0 + ½mv02


Skriv et svar til: Fysik - Mekanik spørgsmål omhandlende energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.