Matematik

I en klasse har man opgjort. Hvor mange søskende eleverne har. Resultatet ses i nedenstående tabel

24. juli 2018 af Ceciliefritz (Slettet) - Niveau: C-niveau
I en klasse har man opgjort. Hvor mange søskende eleverne har. Resultatet ses i nedenstående tabel.

Jeg forstå ikke hvad man skal gøre

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. juli 2018 af StoreNord

Må vi se opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. juli 2018 af SuneChr

# 0
Tænk på at kun dú kender hele teksten i opgaven.
Måske kan du ikke vedhæfte den omtalte tabel.
Opgaven går måske ud på at beregne sandsynlighederne for, at en tilfældig elev i klassen har 0, 1, 2, ... søskende. I så fald: Lad der være n elever i klassen, hvoraf n0 elever har 0 søskende, n1 har 1 søskende, ...
Da har vi:
             P(0 søskende) = \frac{n_{0}}{n} , P(1 søskende) = \frac{n_{1}}{n} , ...      ∧    n0 + n1 + ... = n 


Svar #3
24. juli 2018 af Ceciliefritz (Slettet)

Aha jeg ved hvad der er gået galt. De to spørgsmål jeg har stillet her er en del af samme opgave jeg troede at det var hver sin opgave. Undskyld

Brugbart svar (1)

Svar #4
24. juli 2018 af SuneChr

xi        antal søskende
h (xi)   (absolut) hyppighed
H (xi)  kumuleret hyppighed
f (xi)    frekvens = relativ hyppighed
F (xi)   kumuleret frekvens
__________
1)     f (1)
2)     f (2)
3)     f (0) + f (1)


Svar #5
24. juli 2018 af Ceciliefritz (Slettet)

Okry tusind tak for hjælpen

Skriv et svar til: I en klasse har man opgjort. Hvor mange søskende eleverne har. Resultatet ses i nedenstående tabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.