Matematik

Løs ligning

24. juli 2018 af Johan873 (Slettet) - Niveau: C-niveau

4 * x^2.3 = 20


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. juli 2018 af StoreNord

Divider med 4 på begge sider.
Tag så ln() på begge sider.


Svar #2
24. juli 2018 af Johan873 (Slettet)

hvordan skal jeg skrive den op?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. juli 2018 af StoreNord

x^2.3 = 5
2.3 ln(x) = ln5
ln(x) = ln5/2.3 = 0.7
eln(x) = e0.7
x = e0.7 = 2.01

Det er min metode. Der kommer nok snart nogen og siger, at det er nemmere med rigtige logaritmer.        :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. juli 2018 af mathon


Svar #5
24. juli 2018 af Johan873 (Slettet)


Svar #6
24. juli 2018 af Johan873 (Slettet)

er det her så rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. juli 2018 af mathon

                                                \small x=\left ( \frac{20}{4} \right )^{ \tfrac{1}{2.3} }


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. juli 2018 af StoreNord

Ja. Det var også det, jeg fik.


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. juli 2018 af StoreNord

\\x^{2.3}=5\; \; \; \; \; \Leftrightarrow \\x^{^{\frac{23}{10}}}=5\; \; \; \; \; \Leftrightarrow \\x^{23}=5^{10} \; \; \; \Leftrightarrow \\x=\sqrt[23]{5^{10}}=2.01


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. juli 2018 af mathon

#9

    \small \textup{ hvorfor ikke benytte potensregning:}

                                   \small x^{2.3}=5

                                   \small \left (x^{2.3} \right )^{\frac{1}{2.3}}=5^{\frac{1}{2.3}}

                                   \small x=5^{\frac{1}{2.3}}


Skriv et svar til: Løs ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.