Matematik

Avanceret differentialligning (320,(iii))

28. juli 2018 af anonym000 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Hvordan løser man 

\frac { d ^ { 4 } y } { d t ^ { 4 } } + 6 \frac { d ^ { 2 } y } { d t ^ { 2 } } + 25 y = u ^ { \prime } + 3 u, \quad u ( t ) = e ^ { t } \cos t

Der er et vink

e ^ { t } \cos t = \operatorname { Re } \left( e ^ { ( 1 + i ) t } \right) )

Jeg tænkte på at bruge, den komplekse gættemetode, superpositionsprincippet og struktursætningen. Jeg ved dog ikke om jeg kan tillade mig at bruge den komplekse gættemetode da jeg ikke ved noget om differentialligningen er reel eller ej?


Svar #1
28. juli 2018 af anonym000

Hvornår er differetialligningen kompleks og hvornår er den reel?

Er den reel hvis højresiden er reel?

- - -

...............


Skriv et svar til: Avanceret differentialligning (320,(iii))

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.