Matematik

Hvordan isolere man konstanten k

19. august 2018 af Loise3434 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg ved ikke hvordan man isolerer konstanten k trin for trin. Håber der er nogle der kan hjælpe mig:

Vedhæftet fil: Udklip 1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2018 af mathon

                

                 \small k=-3-\tfrac{2}{3}e^3


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. august 2018 af Studentos

-3=\frac{2e^3}{3}+k

< \doteq >

-3-\frac{2e^3}{3}=k

< \doteq >

k=-3-\frac{2e^3}{3}


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. august 2018 af ringstedLC

\begin{align*} -3 &= \frac{2e^3}{3}+k \end{align*}

For at isolere noget i en ligning, dannes et overblik over ledene og det søgte lokaliseres. Led er adskilt af + eller -:

\begin{align*} {\color{Red} -\;(\;)} &={\color{Blue} +\;(\;)}{\color{Magenta} \;+\;k} \end{align*}

Der er et led på venstre- og to led på højre side. Det er ligegyldigt til at starte med, hvad der står i de andre led, når dét, der skal isoleres, står alene i et led.

Nu samles de andre led på den modsatte side af lighedstegnet (husk fortegn ved sideskift):

\begin{align*} {\color{Red} -\;(\;)} {\color{Blue} -\;(\;)}&={\color{Magenta} \;+\;k} \end{align*}

\begin{align*} {\color{Red} -\;3}{\color{Blue} \;-\;\frac{2e^3}{3}}&={\color{Magenta} k} \end{align*}


Skriv et svar til: Hvordan isolere man konstanten k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.