Matematik

Benyt modellen til at beregne antallet af Facebook brugere i 2008, og gør rede for hvad tallet a fortæller om udviklingen af antallet af Facebook brugere.

20. august 2018 af MariaJK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Hvad gør jeg


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2018 af mathon

Hvilken model?


Svar #2
20. august 2018 af MariaJK (Slettet)

Det er en eksponentiel funktion.

Følgende årstal:

2004

2005

2006

2009

2010

Antal brugere

1

5,5

12

350

600


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2018 af mathon

Benyt eksponentiel regression.


Svar #4
20. august 2018 af MariaJK (Slettet)

Jeg har lavet det, men det var mere det andet jeg spurgte ind til:

Benyt modellen til at beregne antallet af Facebook brugere i 2008, og gør rede for hvad tallet a fortæller om udviklingen af antallet af Facebook brugere


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. august 2018 af mathon

                                                  \small f(x)=1.393845\cdot 2.874887^{\, x}
i 2008 dvs 4 år efter 20004:
                                                  \small f(4)=1.393845\cdot 2.874887^{\, 4}=95

                                                  \small a=1+r=1+\tfrac{p}{100}=2.874887

                                                  \small p=1.874887\cdot 100\%=187.5\%\; \; \; \; \; \; \; \; \; \textup{som er den \aa rlige v\ae kstprocent}


Svar #6
20. august 2018 af MariaJK (Slettet)

Hvor får du 1,874887 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. august 2018 af mathon

                      \small 1+\tfrac{p}{100}=2.874887  

                      \small \tfrac{p}{100}=2.874887-1       

                      \small \small \tfrac{p}{100}=\mathbf{{\color{Red} 1.874887}}

                      \small p=1.874887\cdot 100                            


Skriv et svar til: Benyt modellen til at beregne antallet af Facebook brugere i 2008, og gør rede for hvad tallet a fortæller om udviklingen af antallet af Facebook brugere.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.