Matematik

Grundmængde til ligning

26. august 2018 af NillerB12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg står med en ligning der ser således ud:

ln(x+5)*(4x+24)=0

Jeg skal bestemme grundmængden af denne ligning. Hvordan gør jeg præcist det?

Tak på forhånd :))


Svar #1
26. august 2018 af NillerB12 (Slettet)

Har faktsk selv fundet ud af det nu...


Svar #2
26. august 2018 af NillerB12 (Slettet)

Hvordan løses ligningen så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2018 af SuneChr

Hvis en faktor er 0 er produktet 0. Det kaldes "0-reglen".
# 2
Løs
x + 5 = 1  (idet ln 1 = 0)
4x + 24 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2018 af mathon

                          \small \ln(x+5)\cdot 4\cdot (x+6)=0
\small \textup{muligheder:}
                          x+5=1\; \; \vee \;\; x+6=0\; ...
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2018 af StoreNord

Men #0 opdager jo nok, at -6 er uden for grundmængden.         :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2018 af StoreNord

Skærmbillede fra 2018-08-26 16-55-10.png


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. august 2018 af mathon

Hvor -6 må forkastes;
da
               \small x+5>0

               \small {\color{Red} \mathbf{x>-5}}

                                           \small \textup{som er en \textbf{\textit{del}} af opgaven.}               


Skriv et svar til: Grundmængde til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.