Fysik

mekanisk energi

27. august 2018 af TKCA1 - Niveau: B-niveau

er der nogen der kan hjælpe med opgaven?

en tennisbold bliver ved et fejlslag sendt lodret af sted med en fart påpå 110 km/h. Boldens masse er 80 kg.

a)hvor stor er tennisoldens mekaniske energi?

(så vidt jeg ved  er Emek=Ekin og Epot)

b)hvor højt op kommer den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2018 af janhaa

80 kg?

b)

mgh = mv2/2


Svar #2
27. august 2018 af TKCA1

80

#0

er der nogen der kan hjælpe med opgaven?

en tennisbold bliver ved et fejlslag sendt lodret af sted med en fart påpå 110 km/h. Boldens masse er 80 g.

a)hvor stor er tennisoldens mekaniske energi?

(så vidt jeg ved  er Emek=Ekin og Epot)

b)hvor højt op kommer den?


Svar #3
27. august 2018 af TKCA1

80 gram var det


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. august 2018 af SelmaWho (Slettet)

Ekin=0.5*m*v^2=0.5*0.08kg*30.5^2 m/s=37.21 Joule
 

Epot=m*g*h

Isolér h for at finde højden

h=Epot/m*g=37.21 Joule/0.08kg*9.82N/kg= 47.36 meter


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. august 2018 af mathon

Kort:
                 \small \textbf{Oms\ae tning af kinetisk til potentiel energi:}

                          \small m\cdot g\cdot \Delta h=\frac{1}{2}\cdot m\cdot v^2

                          \small \Delta h=\frac{ v^2}{2g}                 \small \textup{110}\; \tfrac{km}{t}=30.56\; \tfrac{m}{s}

                          \small \small \Delta h=\frac{ \left (30.56\; \tfrac{m}{s} \right )^2}{2\cdot \left (9.82\; \tfrac{m}{s^2} \right )}=47.6\; m


Skriv et svar til: mekanisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.