Fysik

Energi

29. august 2018 af Adam9659 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle.. 

Jeg har lidt vanskeligheder med følgende spg: "Hvor meget energi bruger en typisk menneskehjerne på 1 år?"

Hvordan beregnes følgende?

Vh


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2018 af swpply (Slettet)

Enten mangler du at oplyse information givet i enten opgaveformuleringen eller under det relevante kapitiel i din lærebog. Hvis dette ikke er tilfældet skal du i gang med at estimere forkskellige relevante størrelser. Det kunne f.eks. være:

1.   En gennemsnitlig vorksen mand bruger ca. 2500 kalorier pr. dag.

2.   Hjernen udgør omkring 20% af kroppens samlet energi forbrænding.


Svar #2
29. august 2018 af Adam9659 (Slettet)

Jeg har fået oplyst, at en typisk menneskehjerne har en effekt på ca 1W og et rumfang på 1L.. Hvad gør jeg så med disse oplysninger? Svaret skulle angives i både J og kWh. 


Brugbart svar (2)

Svar #3
29. august 2018 af SelmaWho (Slettet)

Hvis du har watt er det joule pr. sekund. Så kan du regne ud hvor mange skunder der er på et år.


Svar #4
29. august 2018 af Adam9659 (Slettet)

Det vil sige: 60*60 = 3600*24 = 86400*365 = 31536000 J og 8,76 kWh. Er det korrekt?
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2018 af SelmaWho (Slettet)

Ja


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. august 2018 af ringstedLC

#4: NEJ. 60*60 ≠ 3600*24 . 60*60 = 3600

Skriv:

\begin{align*} kWh\;pr.\;aar&:\frac{365\cdot 24\;h\cdot 1\;W}{1000}=8.76\;kWh\\ J\;pr.\;aar&:W=\frac{J}{s}\Rightarrow J=W\cdot s\\ &\;\;\;8.76\;kWh\cdot 1000\cdot 60\cdot 60=31536000\;J \end{align*}


Skriv et svar til: Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.