Matematik

Mængder

30. august 2018 af Andersssssssssssssss (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej sp

jeg skal løse disse opgaver, håber der er en, der kan hjælpe

P(A)=0.2, P(B)=0,5

P(A'-B)

P(A' U B)

P (A ∩ (B U A'))

En der kan hjælpe mig at løse disse opgaver? Jeg savner gerne noget teori omkring det

Mit forslag er at omskrive A' = 1 - P(A) og ender dermed med svaret 0,32 i 1), er det korrekt?

Bemærk: A' = komplementarmængde


Svar #1
30. august 2018 af Andersssssssssssssss (Slettet)

prøve på den nummer 2


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2018 af Shou23233 (Slettet)

Overhovedet ingen, der har mulighed for at hjælpe med denne opgave?


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. august 2018 af guuoo2 (Slettet)

#2

Overhovedet ingen, der har mulighed for at hjælpe med denne opgave?

Det ligner ikke at du har skrevet hele opgaven...

Hvis A og B er uafhængige, så er den første
   P(A' - B) = P(A' ∩ B') = P(A')P(B') = (1 - P(A))(1 - P(B)) = 0.4


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2018 af Shou23233 (Slettet)

#3 du har ret, jeg har glemt P(A U B ) = 0,9 (beklager!!)

Hvordan finder jeg ud af, om de er uafhængige eller afhængige?


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. august 2018 af guuoo2 (Slettet)

Det giver ingen mening, da P(A U B) højst kan være summen af P(A) og P(B).

A og B er uafhængige hvis og kun hvis
   P(A U B) = P(A) + P(B) - P(A)P(B)


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. august 2018 af Shou23233 (Slettet)

Jeg har fået kigget i en bog hos mine kammerater, og der er nogle lidt andre tal

P(A) = 0,4

P(B) = 0,7

 P (A U B ) = 0,9 (men det er vel også større som summen af P(A) og P(B)??)


Brugbart svar (1)

Svar #7
30. august 2018 af guuoo2 (Slettet)

Den første er
   P(A' - B) = P(A' ∩ B')
                  = 1 - P( (A' ∩ B')' )
                  = 1 - P(A U B)
                  = 0.1


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. august 2018 af Shou23233 (Slettet)

Hm... Hvordan bliver P(A' - B) = P(A' ∩ B')?


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. august 2018 af Brusebad (Slettet)

For delmængder A, B af et univers X er A - B = A ∩ B' en "velkendt" mængdeidentitet. Husk at A - B er defineret som x i A som ikke er i B og A' er defineret som X - A' dvs. x i X som ikke er i A.

Bevis for A - B = A ∩ B'

A ∩ B' er defineret som x i A hvor også x i B' = X - B. dvs. x i A som også er i X uden at de er i B, men da universet er X så er alle x i X hvorfor udsagnet reducerer til x i A uden x som er i B eller m.a.o. A - B.


Skriv et svar til: Mængder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.