Matematik

Matematik opgave: Ligning

01. september 2018 af Elninoo - Niveau: B-niveau

Har en opgave der lyder således: 

Grafen for en linær funktion går igennem punkterne P(1,-6) og Q(2,-3)

a. Bestem en forskrift for funktionen.

Bestem kordinatsættet til grafens skæringspunkt med y aksen

Bestem kordinatsættet til x aksen. HJÆLP


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2018 af mathon

                         \small \small f(x)=y=ax+b      

                         \small a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

                         \small b=y_1-a\cdot x_1


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2018 af peter lind

Hækdningskoefficienten findes af a = (y1-y2)/(x1-x2). b findes af y1 = a*x1+b


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2018 af mathon

Bestem kordinatsættet til grafens skæringspunkt med y akse
                         
                         \small y=a\cdot 0+b          skæringspunkt: \small (0,b)

                  


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2018 af mathon

Bestem kordinatsættet til grafens skæringspunkt med x-aksen.

                         \small \small 0=a\cdot x_o+b\Leftrightarrow x_o=\frac{-b}{a}          skæringspunkt: \small \left ( \tfrac{-b}{a},0\right )


Svar #5
01. september 2018 af Elninoo

Peter Lind og Mathon, 

Y1-y2= -6+3= -3.

x1-x2 1 - -2= -1. 

 A= -3? 

B= -6 - -3 *1. Er lidt i tvivl? Er b korrekt, hvad med A? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2018 af OliverHviid

Husk at formlen altså hedder y2-y1/x2-x1 og ikke y1-y2/x1-x2. Desuden giver a: (-3-(-6))/(2-1)=3/1=3


Svar #7
01. september 2018 af Elninoo

Yes, my bad har spottet fejlen ;=D


Svar #8
01. september 2018 af Elninoo

Har stadigvæk problemer.

Y2-Y1= -3

X2-x1= 1.

Skal jeg så trække det fra hinanden eller hvad?
Hvordan kan du få A til -3? så 


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. september 2018 af peter lind

y2-y1 = -3-(-6) = 3


Svar #10
01. september 2018 af Elninoo

Du får X2-x1= til -1.  Skal jeg så trække -1 fra 3? Eller hvorledes, er virkelig forvirret lige nu. 


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. september 2018 af peter lind

x1= 1. x2=2   x2-x1 = 1


Svar #12
01. september 2018 af Elninoo

Sorry, det er mig der har lavet en fejl i selve opgavebeskrivelsen. Det er derfor jeg synes det ikke giver så meget mening. 

Selvfølgelig er x2= -2. 

Så P er  1,-6 og Q er -2,3. 

Har først lige opdaget det nu. Men så giver X2-x1 som sagt -1? Skal det så trækkes fra Y2-Y1? 


Brugbart svar (0)

Svar #13
01. september 2018 af guuoo2 (Slettet)

Du har to ligninger med to ubekendte, da du kan indsætte de kendte punkter i  y=ax+b,  dvs.

-6 = a*1 + b
3 = a*(-2) + b

Isoler a og b, og indsæt dem derefter i  y=ax+b


Brugbart svar (0)

Svar #14
01. september 2018 af peter lind

se #1 og #2


Svar #15
01. september 2018 af Elninoo

Okay har fået det således: 3(-6)=9. -2-1=-3. 9/-3=-3.

Dvs A= -3.

B= 3- (-3)*1=18. 

A er korrekt, men B kan jeg ikke få det til at give det korrekte svar, HELP 


Brugbart svar (0)

Svar #16
01. september 2018 af peter lind

Du blander hvad der er x1 og y2 sammen


Brugbart svar (0)

Svar #17
01. september 2018 af OliverHviid

b=y1-ax1=-6-(-3*1)=-3


Svar #18
01. september 2018 af Elninoo

Yay tak for hjælpen folkens! Har fået det til at give det rigtige. Danke, havde ikke spottet jeg skulle have ganget 

(-3*1) i sammen parantes. ;=D


Skriv et svar til: Matematik opgave: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.