Matematik

Bestem taghældningen ABC og længden af DE

01. september 2018 af Imhotep (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg skal bestemme taghældningen ABC samt bestemme længden af DE. Hvordan skal jeg gøre det?

Tak på forhånd.

Vedhæftet fil: Screenshot (42).png

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2018 af peter lind

a) brug cosinusrelationerne til at finde vinkel A

b) find vinkel B og dernæst vinkel BCD. brug sinusrelationerne til at finde DB og dernæst AD. Find derefter DE ud fra det givne i trekant ADE


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2018 af mathon

                                     \begin{align*} \angle A&=\cos^{-1}\left (\frac{b^2+c^2-a^2}{2\cdot b\cdot c} \right )\\ \angle B&=\cos^{-1}\left (\frac{a^2+c^2-b^2}{2\cdot a\cdot c} \right ) \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2018 af mathon

                                     \begin{array}{lcccl} \left | BD \right |=\sin(58\degree+B)\cdot\frac{ 2.4}{\sin(58\degree)}&&&\left (\sin(180\degree-v) =\sin(v) \right ) \\ |AD|=4.2-|BD|\\ \left | DE \right |=\tan(A)\cdot \left | AD \right | \end{array}


Skriv et svar til: Bestem taghældningen ABC og længden af DE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.