Matematik

løs ligning med ubekendt eksponent

02. september 2018 af shakk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej studieportalen 

jeg står med et problem omkring løsning af en ligning med ubekendt eksponent.

3 x 4^x = 3/256

hvordan er det nu lige?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2018 af mathon

            \small 3\cdot 4^x=\frac{3}{256}

            \small 4^x=\frac{1}{2^8}=2^{-8}

            \small \log\left (4^x \right )=\log\left (2^{-8} \right )

            \small \log\left (4 \right )\cdot x=-8\log\left (2 \right )

            \small \small \small x=\frac{-8\log\left (2 \right )}{\log(4)}=\frac{-8\log\left (2 \right )}{2\log(2)}=-4


Skriv et svar til: løs ligning med ubekendt eksponent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.