Matematik

gange

03. september 2018 af TKCA1 - Niveau: B-niveau

Hvordan løser man -3*(-3)


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. september 2018 af swpply (Slettet)

#0

Hvordan løser man -3*(-3)

Der er intet at løse, eftersom (-3)*(-3) ikke er nogen ligning.

Derimod er (-3)*(-3) et aritmetisk regnestykke og det er lig med 9.


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. september 2018 af mathon

                \small -3\cdot (-3)=(-1)\cdot 3\cdot (-1)\cdot 3=(-1)^2\cdot 3^2=1\cdot 9=9

\small \textup{da}
                \small \left ( -1 \right )^n=\left\{\begin{matrix} 1\; \; \; \textup{n\aa r n er hel og lige}\\ -1\; \; \; \textup{n\aa r n er hel og ulige} \end{matrix}\right.


Svar #3
03. september 2018 af TKCA1

Nårh ok. Det giver mening tak:)


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. september 2018 af mathon

\small \textup{Til praktisk brug har man indf\o rt reglen: minus gange minus giver plus}

                   \small \left ( -3 \right )\cdot \left ( -3 \right )=+3\cdot 3=9


Skriv et svar til: gange

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.