Matematik

Bestemme halveringstid af f(x)=e^-0,28x+4,04 ?

05. september 2018 af Amarillo - Niveau: A-niveau

Hejsa. Jeg blev i en opgave udleveret en graf hvor der var taget ln til y-aksen (og dermed var funktionsforeskriften lineær y=-0,28x+4,04). For at få funktionen eksponential tog jeg den omvendte funktion dertil, altså e^-0,28x04,04 , men det endte så med at jeg ikke kun havde kx opløftet til e men kx+b (?) hvordan får jeg b ned, så funktionen ser pæn ud? Og er det rigtig nok at k=-0,28?

Hov og ja, det hele bunder i, at jeg skal finde halveringstiden til funktionen, men jeg ved ikke hvilken del af det er k i T(1/2)=ln(1/2)/ln(k)


Svar #1
05. september 2018 af Amarillo

.


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. september 2018 af guuoo2 (Slettet)

e^{-0.28x+4.04}=e^{-0.28x}e^{4.04}={(e^{-0.28})}^xe^{4.04}

Dvs. a=e^{-0.28},b=e^{4.04}


Svar #3
05. september 2018 af Amarillo

Tusind tak!


Skriv et svar til: Bestemme halveringstid af f(x)=e^-0,28x+4,04 ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.