Matematik

Differentiation af sin og cos

06. september 2018 af Alpha3460 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, 

Jeg sidder fast på denne opgave, og håber der er en der vil hjælpe! 

Jeg forstår ikke hvordan jeg skal omkrive udtrykket cos((pi/2−x)−y) ved hjælp af første additionsformel:  cos(x−y)=cos(x)⋅cos(y)+sin(x)⋅sin(y)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2018 af peter lind

indsæt u = π/2 -x og v = -y i additionsformlen


Svar #3
06. september 2018 af Alpha3460 (Slettet)

Jeg er kommet frem til cos((pi/2-x)-y) = cos(pi/2-x)*cos(y)+sin(pi/2-x)*sin(y)

Skal jeg reducere det yderlige, eller er det bevister for fjerde additionsformel?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2018 af mathon

        \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \cos\left (\left ( \frac{\pi }{2} -x\right )-y \right )=\cos\left (\frac{\pi }{2} -x \right )\cdot \cos(y)+\sin\left (\frac{\pi }{2} -x \right )\cdot \sin(y)=\sin(x)\cdot \cos(y)+\cos(x)\cdot \sin(y)


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. september 2018 af peter lind

Ja, du skal reducere cos(π/2-x) og sin(π/2-x)


Skriv et svar til: Differentiation af sin og cos

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.