Fysik

hvilken formel?

10. september 2018 af rikke0227 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg er fået nogle opgaver for, men jeg ved virkelig ikke hvordan jeg skal løse den her opgave. Har set i min FysikAB bog men fandt ikke frem til noget. Håber der er nogle der kan hjælpe mig :)

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2018 af mathon

\small 100\; HK=74.570\; kW

\small F_{luftmodstand}=\tfrac{1}{2}\cdot C_w\cdot \varrho _{luft}\cdot A\cdot v^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2018 af mathon


Svar #3
10. september 2018 af rikke0227 (Slettet)

Jeg har aldrig set den formel for så er lidt i tvivl om hvilke værdier jeg skal indsætte henne 


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2018 af mathon

                   \small \small F_{luft}=\tfrac{1}{2}\cdot C_w\cdot \varrho _{luft}\cdot A\cdot {v_{max}}^2

                   \small P=F_{luft}\cdot v_{max}

                   \small 74570\; \tfrac{J}{s}=\tfrac{1}{2}\cdot 0.16\cdot \left ( 1.24\; \tfrac{kg}{m^3} \right )\cdot \left ( 1.68\; m^2 \right )\cdot {v_{max}}^3

                   \small 74570\; \tfrac{kg\cdot m^2}{s^3}=\left ( 0.167\; \tfrac{kg}{m} \right )\cdot {v_{max}}^3

                   \small {v_{max}}^3=\frac{74570\; \tfrac{kg\cdot m^2}{s^3}}{0.167\; \tfrac{kg}{m}}=447448.6\; \left (\tfrac{m}{s} \right )^3

                   \small v_{max}=\left (447448.6\; \left (\tfrac{m}{s} \right )^3 \right )^{\frac{1}{3}}=76.49\; \tfrac{m}{s}=275.3\; \tfrac{km}{t}


Svar #5
11. september 2018 af rikke0227 (Slettet)

Jeg er lidt forvirret. Der sker alt for mange ting på en gang. Jeg ville spørge om det er muligt at bruge denne formel men hvor man bare har isoleret v, men skal jeg indsætte hk ind ved F?

Vedhæftet fil:Udklip 1.PNG

Svar #6
11. september 2018 af rikke0227 (Slettet)

Nu hvor jeg ser på det kan det ikke lade sig gøre. Måske du vil forklare det trin for trin og hvordan de to formler hænger sammen 


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. september 2018 af mathon

        \small 100\; HK=74570\; W


Svar #8
11. september 2018 af rikke0227 (Slettet)

Ja men det er vel effekten og F måles jo i N. Derfor var jeg lidt i tvivl om jeg kunne bruge den formel jeg har sat ind :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. september 2018 af mathon

Det skal være en effektformel, indsætter i.

                  \small P=F\cdot v

                  \small \small P=\tfrac{1}{2}\cdot C_w\cdot \varrho \cdot A\cdot v^2\cdot v


Svar #10
11. september 2018 af rikke0227 (Slettet)

#4

                   \small \small F_{luft}=\tfrac{1}{2}\cdot C_w\cdot \varrho _{luft}\cdot A\cdot {v_{max}}^2

                   \small P=F_{luft}\cdot v_{max}

                   \small 74570\; \tfrac{J}{s}=\tfrac{1}{2}\cdot 0.16\cdot \left ( 1.24\; \tfrac{kg}{m^3} \right )\cdot \left ( 1.68\; m^2 \right )\cdot {v_{max}}^3

                   \small 74570\; \tfrac{kg\cdot m^2}{s^3}=\left ( 0.167\; \tfrac{kg}{m} \right )\cdot {v_{max}}^3

                   \small {v_{max}}^3=\frac{74570\; \tfrac{kg\cdot m^2}{s^3}}{0.167\; \tfrac{kg}{m}}=447448.6\; \left (\tfrac{m}{s} \right )^3

                   \small v_{max}=\left (447448.6\; \left (\tfrac{m}{s} \right )^3 \right )^{\frac{1}{3}}=76.49\; \tfrac{m}{s}=275.3\; \tfrac{km}{t}

I forhold til dette forstår jeg godt de to første trin, men jo længere man kommer ned jo forvirret bliver jeg i forhold til hvad der sker


Skriv et svar til: hvilken formel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.