Matematik

Radius

11. september 2018 af Hjælpmig1233 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En rund dåse indeholdende 1 L har en højde på 2,9 cm. Hvor mange cm er dens diameter?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. september 2018 af mathon

Rumfangsformel for en cylinder:

                       \small h\cdot \pi \cdot \left ( \frac{d}{2} \right )^2=V

                       \small \frac{\pi}{4} \cdot h \cdot d^2=V

                        \small d=\sqrt{\frac{4\cdot V}{\pi\cdot h }}


Svar #2
11. september 2018 af Hjælpmig1233 (Slettet)

er v så 1000 i dette tilfælde


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. september 2018 af mathon

                       \small \small d=\sqrt{\frac{4\cdot \left (1000\; cm^3 \right )}{\pi\cdot \left ( 2.9\; cm \right ) }}


Svar #4
11. september 2018 af Hjælpmig1233 (Slettet)

Beregn rumfanget af en regulær 8-kantet pyramide med en kantlængde på 5,3 og en højde på 9,3 ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. september 2018 af mathon

\small \textup{Centervinkel}     \small \frac{360\degree}{8}=45\degree 

                            \small V=\frac{1}{3}\cdot h\cdot G

                            \small \small G=8\cdot \frac{5.3^2}{2}\cdot \frac{\sin^2\left ( \left (\frac{180-45}{2} \right )\degree \right )}{\sin(45\degree)}=4\cdot 5.3^2\cdot \frac{\cos^2\left ( 22.5\degree \right ) }{\sin(45\degree)} ...


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. september 2018 af mathon

evt.

               \small \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! G=4\cdot 5.3^2\cdot \frac{\cos^2\left ( 22.5\degree \right ) }{\sin(45\degree)}=4\cdot 5.3^2\cdot \frac{\cos^2\left ( 22.5\degree \right ) }{2\sin(22.5\degree)\cdot \cos(22.5\degree)}=2\cdot 5.3^2\cdot \frac{\cos\left ( 22.5\degree \right ) }{\sin(22.5\degree)}=

                        \small \small \frac{2\cdot 5.3^2 }{\tan(22.5\degree)}


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. september 2018 af mathon


                            \small V=\frac{1}{3}\cdot 9.3\cdot \frac{2\cdot 5.3^2}{\tan(22.5\degree)}=\frac{3.1\cdot 2\cdot 5.3^2}{\tan(22.5\degree)}


Svar #8
12. september 2018 af Hjælpmig1233 (Slettet)

Hvad me denne? :)

Beregn hele overfladearealet af et regulært 5-kantet prisme med en kantlængde på 5,7 og en højde på 9,1


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. september 2018 af mathon

                \small \begin{array}{lcl} \textup{flader:}&\textup{5 rektangler og 2 regul\ae re femkanter.} \end{array}


Svar #10
12. september 2018 af Hjælpmig1233 (Slettet)

Hvad mener du med det? :)


Skriv et svar til: Radius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.