Fysik

Beregning af "half-life" i en første ordre reaction.

17. september 2018 af sansas - Niveau: A-niveau

Følgende reaktion er en første orden reaktion i A. Hvis halvdelen af udgangsmængden af A bruges efter 56 sekunder, skal den fraktion, der bliver brugt op efter 6 minutter, beregnes.

Hvordan løser jeg følgende spørgsmål? Håber på jeres hjælp. 

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2018 af swpply (Slettet)

Du for givet at halvdelen af udgangsmængden af A bruges efter 56 sekunder altså er halveringskonstanten af A 56 sukunder.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Første ordens reaktion betyder at stoffet aftager eksponentielt.

Når mængden A bliver halveret efter 56 s, gælder der:

A(t) = A0*(½)t/56s

Så efter 6 minutter 

A(6min) = A0*(½)6*60s/56s   <=>

A(6min) = A0 * 0,01161

Der er altså 1,16% tilbage. Dvs. at der er brugt 98,84%.


Skriv et svar til: Beregning af "half-life" i en første ordre reaction.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.