Matematik

ligning for tangents

18. september 2018 af Stjerneskud2016 - Niveau: B-niveau

Hej!

Det går helt galt for mig. Hvad har jeg gjort forkert?

Mange tak på forhånd!

Vedhæftet fil: 2018-09-18_16-50-41.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2018 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. september 2018 af peter lind

f'(0) = 3


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2018 af mathon

                            \small \small \begin{array}{llll} \textup{funktion:}&f(x)=-x^2+3x-4\\ &f(0)=-4\\ \textup{afledt funktion:}&f{\, }'(x)=-2x+3\\ &f{\, }'(0)=3\\ \textup{tangentligning:}&y=3x+(-4)-3\cdot 0\\ &y=3x-4 \end{array}


Svar #4
18. september 2018 af Stjerneskud2016

Tak!

Sådan der?

Men jeg forstår altså ikke hvordan man kan se at hældningskoefficienten er 3, når der i funktionen står 
  -2 x + 3. SÅ tænkte jeg at det må være -2, da det er a-værdi

peter lind

Vedhæftet fil:2018-09-18_18-00-24.png

Brugbart svar (1)

Svar #5
18. september 2018 af peter lind

f'(0) = -3*0 +3 = 3


Svar #6
18. september 2018 af Stjerneskud2016

Jeg har prøvet at lvae den næste opgave, men grafen ser forkert ud igen

peter lind

Vedhæftet fil:2018-09-18_19-22-11.png

Brugbart svar (1)

Svar #7
18. september 2018 af mathon

                            \small \small \small \begin{array}{llll} \textup{funktion:}&f(x)=-x^2+3x-4\\ &f(2)=-2^2+3\cdot 2-4=-2\\ \textup{afledt funktion:}&f{\, }'(x)=-2x+3\\ &f{\, }'(2)=-2\cdot 2+3=-1\\ \textup{tangentligning:}&y=(-1)x+(-2)-(-1)\cdot 2\\ &y=-x \end{array}


Svar #8
18. september 2018 af Stjerneskud2016

Hvilken formel skal jeg bruge til at bestemme skæringspunktet mellem de to tangenter?

mathon

Vedhæftet fil:2018-09-18_20-11-02.png

Brugbart svar (1)

Svar #9
18. september 2018 af guuoo2 (Slettet)


Grafen for f har ligningen   y = f(x)
Grafen for g har ligningen   y = g(x)

Når forskrifterne indsættes bliver disse ligninger til:
y=3x-4
y=-x

Et skæringspunkt mellem graferne opfylder begge ligninger. Hvis du løser de to ligninger mht. x og y, finder du frem til hvilket koordinatsæt der opfylder begge ligninger, og dermed er skæringens koordinater.


Svar #10
18. september 2018 af Stjerneskud2016

Jeg fik koordinatsættet til at være 1,0

Men det passer ikke til grafen, fordi der er koordinatsættet 1,-1

Hvad har jeg gjort forkert?

guuoo2

Vedhæftet fil:2018-09-18_21-23-22.png

Brugbart svar (0)

Svar #11
18. september 2018 af peter lind

y=-x

fot x = 1 får du y = -(1) = -1


Skriv et svar til: ligning for tangents

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.