Matematik

Cosinusrelationen - at isolere og finde resultatet?

19. september 2018 af Alrighty - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg skal bruge følgende cosinusrelation

cos(C)=a^2+b^2-c^2/2*a*b

Jeg vil gerne isolere -c^2 og finde frem til c. Det har jeg gjort på følgende måde:

cos(29,6)=2^2+2,8^2-c^2/2*2*2,8

cos(29,6)*(2*2*2,8)-2^2-2,8^2=-c^2

Jeg kan heller ikke tage kvadratroden af siderne. Hvor er det jeg har gået galt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2018 af guuoo2 (Slettet)

Start her:
https://www.webmatematik.dk/lektioner/7-9-klasse/algebra/regnearternes-hierarki

Ellers gang med -1 på begge sider og tag derefter kvadratroden på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2018 af mathon

                  \small \small \cos(C)=\frac{a^2+b^2-c^2}{2ab}

                  \small \small 2ab\cos(C)=a^2+b^2-c^2

                  \small c^2=a^2+b^2-2ab\cos(C)

                  \small \small c=\sqrt{a^2+b^2-2ab\cos(C)}                  


Skriv et svar til: Cosinusrelationen - at isolere og finde resultatet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.