Matematik

skæringspunkteren mellem linjen og cirklen.

21. september 2018 af Nanna34 - Niveau: B-niveau

jeg har bestmte en ligning for cirklen, x^2+y^2=2, 

og så  skulle jeg bestme en ligning  for parameterfremstillingen, men jeg tror at det er ikke rigitigt, x-y=0!! er der nogen der ved hvor har jeg lavede fejl


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2018 af SuneChr

Indsæt x = 3 + t og y = - 3 - t    i cirkelligningen.
Løs herefter 2.grads ligningen m.h.t. t.
Indsæt til sidst værdierne for t i linjens parameterfremstilling.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2018 af guuoo2 (Slettet)

x + y = 0   er en ligning for linjen givet ved parameterfremstillingen.

Et skæringspunkt mellem linjen og cirklen ligger både på linjen og cirklen, og opfylder derfor både linjens og cirklens ligning:

 x^2 + y^2 = 2
         x + y = 0

som er to ligninger med to ubekendte. Ligningernes løsningerne er skæringspunkternes koordinater.


Svar #3
21. september 2018 af Nanna34

#2

x + y = 0   er en ligning for linjen givet ved parameterfremstillingen.

Et skæringspunkt mellem linjen og cirklen ligger både på linjen og cirklen, og opfylder derfor både linjens og cirklens ligning:

 x^2 + y^2 = 2
         x + y = 0

som er to ligninger med to ubekendte. Ligningernes løsningerne er skæringspunkternes koordinater.

jamen spørgsmålet er om min ligning for den parameterfremstilling er rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2018 af Eksperimentalfysikeren

#0: Nej den er ikke rigtig. Du har en fortegnsfejl.


Svar #5
21. september 2018 af Nanna34

#4
#0: Nej den er ikke rigtig. Du har en fortegnsfejl.
Hvor hen ka du se det :)?

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. september 2018 af Eksperimentalfysikeren

Retningsvektoren \begin{pmatrix} 1\\ -1 \end{pmatrix} har hældningen -1. Den ligning, du har skrevet, x-y=0, er det samme som x=y, og y=x, hvor hældningen er +1.


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. september 2018 af guuoo2 (Slettet)

#5 
Hvor hen ka du se det :)?

På at du har skrevet en forkert ligning, men du viser ikke hvordan du kom frem til den, så hvad fejlen er er ikke til at sige.


Svar #8
21. september 2018 af Nanna34

#6

Retningsvektoren \begin{pmatrix} 1\\ -1 \end{pmatrix} har hældningen -1. Den ligning, du har skrevet, x-y=0, er det samme som x=y, og y=x, hvor hældningen er +1.

nej jeg har skrevet y+x=0???


Svar #9
21. september 2018 af Nanna34

#7
#5 
Hvor hen ka du se det :)?

På at du har skrevet en forkert ligning, men du viser ikke hvordan du kom frem til den, så hvad fejlen er er ikke til at sige.

altså er vi ikke enig om ligninger er y=-x?


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. september 2018 af Eksperimentalfysikeren

Jo, det er helt korrekt, men se lige på ligningen i #0.


Svar #11
21. september 2018 af Nanna34

#10

Jo, det er helt korrekt, men se lige på ligningen i #0.

nårh ahahahah  det va fordi jeg arbejdede imens......lagt ik mærke til det......


Skriv et svar til: skæringspunkteren mellem linjen og cirklen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.