Matematik

Vinklen mellem to vektorer

24. september 2018 af VictoriaSchluter (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogle som kan hjælpe mig med disse to opgaver? Vil sætte pris på hver en hjælp. Mange hilsner ! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. september 2018 af mathon

a)

                     \small \small \begin{array} {|c|c|c|} \textup{vektor(er)}&\textup{vektorl\ae ngder}\\ \hline \overrightarrow{a}=\bigl(\begin{smallmatrix} 2\\ 3 \end{smallmatrix}\bigr)&\sqrt{13}\\ \hline \overrightarrow{b}=\bigl(\begin{smallmatrix} 1\\3 \end{smallmatrix}\bigr)&\sqrt{10}\\ \hline &\textup{skalarprodukt}&\textup{spidsvinkel}\\ \hline \overrightarrow{a}=\bigl(\begin{smallmatrix} 2\\ 3 \end{smallmatrix}\bigr)\textup{ og }\overrightarrow{b}=\bigl(\begin{smallmatrix} 1\\3 \end{smallmatrix}\bigr)&11&\cos^{-1}\left ( \frac{11}{\sqrt{13}\cdot \sqrt{10}} \right )=15.26\degree\\ \hline \end{array}


Brugbart svar (2)

Svar #3
24. september 2018 af mathon

b)
                \small \textup{ortogonalitet }\overrightarrow{a}\perp\, \overrightarrow{b}
                \small \textup{\textup{ kr\ae ver:}}
                                          \small \begin{pmatrix} 2\\t+1 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} t-1\\ 3 \end{pmatrix}=0 ...
 


Svar #4
26. september 2018 af VictoriaSchluter (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen !


Skriv et svar til: Vinklen mellem to vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.