Kemi

Beregning af kobs, 1.pseudo 1. ordens reaktion

24. september 2018 af sansas - Niveau: A-niveau

Jeg har fgl. opgave, hvor jeg skal beregne pseudo 1. ordens hastighedskonstanten kobs. Jeg skal anvende denne formel, men jeg kan slet ikke få de samme resultater. Håber på hjælp. 

https://imgur.com/a/whBkp4t


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2018 af Heptan

Brug Arrhenius ligningen (omskrevet):


Svar #2
24. september 2018 af sansas

Det har jeg gjort, men jeg får noget helt andet end deres resultat... 

-16354,7 ...Det er noget helt andet end facit. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2018 af Heptan

Den er jo helt gal ... man kan ikke tage logaritmen til et negativt tal.

Hvis lommeregneren fejler må man jo gøre det i hånden ... lad os finde k2:

\\ \frac{k_2}{k_1}=\exp\left ( -\frac{E_a}{R} \left ( \frac{1}{T_2}-\frac{1}{T_1} \right ) \right ) \\ \Leftrightarrow k_2=k_1\exp\left ( -\frac{E_a}{R} \left ( \frac{1}{T_2}-\frac{1}{T_1} \right ) \right ) \\

Husk at regne med enheder, og angive T i kelvin.


Skriv et svar til: Beregning af kobs, 1.pseudo 1. ordens reaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.