Kemi

Bestemmelse af koncentration

26. september 2018 af Markus12312 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej har lige et par spørsmål til et par opgaver

Hvordan beregner jeg koncentrationen af H3O+ i 0,2 M HCl


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2018 af mathon

 \small HCl\, _{\textit{(aq)}}\textup{ er en st\ae rk syre og derfor 100}\%\textup{ dissocieret,}
\small \textup{og dermed:}
                           \small \left [ H_3O^+ \right ]=c(HCl)=0.2\; M

           


Svar #2
26. september 2018 af Markus12312 (Slettet)

kan det ikke skrives anderledes? skal jeg intet regne ud eller noget


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2018 af mathon

\small \textup{molforhold:}\quad HCl:NaOH=1:1             

\small \textup{hvoraf:}
                          \small \begin{array}{rcl} n_{HCl}&=&n_{NaOH} \\ V_{HCl}\cdot c_{HCl}&=&V_{NaOH}\cdot c_{NaOH}\\ \left ( 0.010\; L \right )\cdot c_{HCl}&=&\left ( 0.0135\; L \right )\cdot \left ( 0.1\; M \right ) \\ c_{HCl}&=&\frac{0.0135\; L}{0.010\; L } \cdot \left ( 0.1\; M \right ) \end{array}


Svar #5
26. september 2018 af Markus12312 (Slettet)

.


Skriv et svar til: Bestemmelse af koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.